Temel İlkeleri Yangın Kapısı
Wiki Article
Düzlükında spesiyalist ve sertifikalı mebdeçılarımızın katkıları ile her projeye yakışır yangın merdiveni üretimi strüktürlabilmektedir.
Bu baplar asliye olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan geçmek üzere dü gruba ayrılır.
Yangın Bapsı Ne Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut ivedili bir durumda insanoğluın yeğni bir itmesi ile dâhilen dışarıya hakikat açılmaktadır.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari dokuması özellikle tutulmak üzere kullanım amacına ve kullanan koca adetsına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda biriyi insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu allıkışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kadar binalarda yeğleme edilmektedir.
Yangın yönetmeliğine müsait bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Paslanmaz çelik yangın kapıları, sair yangın bapları gibi bina emniyetliği maksatının önemli bir parçasıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, acıe dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının yoklama altına allıkınmasına yardımcı mümkün ve insanların binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlayabilir.
Müstacel çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme malik bir yapı elemanıdır.
Projeye en yaraşıklı Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dışarı sadık kolaylıkla oluşturulan ve kalaba grupların sağlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit Yangın Merdiveni Kapısı şeklinde belirtilmektedir.
Umumi amacı insanların binayı zarar gıyaben ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mahal düzenır.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın vasıtasız yapı dışına açılması gerekir.
Binanın karıninden bayağıya harbi nazil betonarme merdivenler dışında, çatı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok sık önlaşılan yangın merdivenleridir.
Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.
Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı yakın itilen ve kolayca açılmasını sağlayan ürkü kol şeklindedir. Tehlikeli durumlarda kullanılacağı için nispeten davranışlevsel şekilde misyon yapmalıdır.
Bununla bile yangın merdivenlerinin bir yakaının örtüsüz olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda birey kayıplarının olma ihtimali gülmeyen oranda düşmektedir.